Terug

 

Deze pagina maakt deel uit van de website van het LaoShan Centrum Holland

" Vakantie met een extra dimensie!
Verstilling en verdieping

Oostenrijk Mallorca Ibiza Duitsland Nederland "

 

 

Wat is dat dan.....QiGong?

 

Qigong is één worden

met de natuur

met de ademhaling

met bewegen

 

Als wij weer leren om te ademen en te leven vanuit de diepte van onze onderbuik en bekkenschaal, om te gronden in de aarde, te centreren in het middelste kanaal van de wervelkolom en van daaruit verbinding maken naar de wereld om ons heen, wordt ons hoofd leeg en onze stemming rustig en vredig. Dan leven we "in verbinding" ... we weten en voelen weer dat we deel zijn van de schepping en hebben weer verbinding met ons eigen diepste wezen en met Goddelijke in ons en in alles om ons heen.

QiGong is een zeer oude Chinese Bewegings- en Ontspanningsleer, die bestaat uit tere verstilde heilgymnastische oefeningen of uit een opeenvolging van zacht vloeiende sierlijke bewegingen op prachtige poetische Chinese muziek.

Je leert langzamerhand (weer) ontspannen op het ritme van de ademhaling. Rug, nek en schouders, spieren en gewrichten, en de liezen (het lymphesysteem) ontspannen zich en worden op zachte wijze getraind en opnieuw doorbloed. Door het tegelijkertijd zeer bewust en intensief (her)openen van de energiebanen (meridianen en accupunctuurpunten) worden de organen geactiveerd en gereguleerd: het hele lichaam wordt tot in de huid gevitaliseerd. QiGong maakt mensen stil en ruim van binnen, gezond en levendig, stressbestendig, evenwichtiger en goed geworteld. QiGong is een leefstijl waardoor je geheel nieuw leert waarnemen!

Morgens vroeg ( in de vrije natuur!) is QiGong een ideale manier om de nieuwe dag te beginnen en weer te voelen dat QiGong een levenskunst en een levensvreugde is! Aan het einde van de dag is er een tot rust komen, een loslaten, verstilling en bezinning. De rustgevende muziek of buiten - de grootsheid van de natuur met haar vogelgezang, haar ruisen van de wind, haar kabbelen van water ondersteunt het proces van loslaten, wijds zijn en genieten, zodat de geest tot rust komt, en de mens weer in vrijheid een hernieuwd contact kan maken met zichzelf, met het Goddeljke en de omringende wereld.

Ik kan talloze vertalingen geven van het begrip QiGong. Ik kan ook talloze technische verhandelingen schrijven over de verschillende QiGong therapieen en hun schitterende werking. Is QiGong echter niet heel eenvoudig?

de eenvoud van

 

"het zich weer openen in de stilte en de ruimte"

 

***********

Terug

cursus.opzijnbest.nl - De beste links over cursus voor u verzameld.